Виницкият Митрополит Симеон: Московската Патриаршия е основен елемент на СССР и се стреми към неговото възстановяване в постсъветските страни | VIDEO

In other languages: UKRGR

Автор: Александър Иванов

Негово Високопреосвещенство Виницко-Барският Митрополит г-н Симеон от Православната Църква на Украйна даде интервю за DetectorUA.

Наред с друго Митрополитът нареде Московската Патриаршия основен елемент на СССР, който иска възстановяването на Съветския съюз във всички постсъветски страни.

Това, което се случва днес в църковните среди, също е един вид хибридна война, заото по това време някой иска да възроди Съветския съюз. Той вече се срина като цяло. Но ако вземем църковната среда, се оказва, че Московската Патриаршия, която все още действа във всички бивши републики, е отломка от това, и следователно има голямо духовно влияние на страната агресор, която днес е Русия.“ – каза Митрополитът.

Той отбеляза, че Русия води хибридна война в Украйна с помоща на Московската Патриаршия.

Ето защо Руската Църква в Украйна не приема Православната Църква на Украйна. Затова вярващите, които ходят в Храмовете на РПЦвУ разбират истината и напускат Храмовете веднага, щом започне омилията, която е изпълнена с политическа пропаганда“ – допълва Негово Високопреосвещенство.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal