Близостта на Папа Франциск към населението на Индонезия, засегнато от силно земетресение

Папа Франциск изпрати съболезнователна телеграма, подписана от ватиканския държавен секретар кардинал Паролин, за жертвите от земетресението, което в 2 ч. тази нощ засегна тежко индонезийския остров Сулавеси. В текста на телеграмата, изпратена до апостолическия нунций в страната, папа Франциск отправя своите молитви за всички, които страдат и насърчава всички ангажирани в спасителните действия.

Папа Франциск изпрати до църковните и гражданските власти на Индонезия своите съболезнования и солидарност във връзка със земетресението, което засегна миналата нощ остров Сулавеси.

В телеграмата, подписана от ватиканския държавен секретар кардинал Пиетро Паролин и адресирана от апостолическия нунций в страната, монсиньор Пиеро Пиопо, се чете: „Натъжен от вестта за трагичната загуба на човешки живот и разрушението на имуществото, причинени от силното земетресение в Индонезия, Негово Светейшество папа Франциск, изразява своята искрена солидарност към всички засегнати хора от това природно бедствие“. Кардинал Паролин уверява, че папата се моли за покойните, за изцелението на ранените и за утехата на всички страдащи. „По-специално – се чете в телеграмата – насърчава гражданските власти и всички ангажирани в спасителните действия. Негово Светейшество – завършва телеграмата – призовава с любов божествените благословения на силата и надеждата“.

Източник: Vatican NEWS


Donate to Doxologia INFONEWS: IBAN BG83STSA93000024673844

Follow us on Twitter: @doxologiainews

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎