Архиепископът на Австралия в Деня на Австралия: Възхвалявам Бога, Който поведе стъпките ми към тази благословена земя

In other languages: EN GR

Автор: Александър Иванов

Високопреосвещеният Архиепископ на Австралия г-н Макарий отправи послание в Деня на Австралия, който се отбелязва ежегодно на 26 януари. Това съобщава Orthodox Times.

От пристигането ми в Австралия през юни 2019 нито за миг не съм спрял да възхвалявам и да благодаря на Бога, Който поведе стъпките ми към тази благословена земя.

Вече го декларирах, но го повтарям и абсолютно го имам предвид. С всеки изминал ден стигам до все по-дълбоко и по-дълбоко осъзнаване, че е истинска благословия да живеем в отворено, демократично, мултикултурно общество в един от най-прочутите примери за взаимно уважение и разбирателство. И днес, вярвам, е повод да отпразнуваме този важен аспект на австралийското общество, като признаем диахронния принос на всички негови членове – от коренното население и първите заселници на Австралия, до имигрантите от последните десетилетия, включително от нашата гръцка общност, която е превърнала това място в своя втора Родина.

В същото време ни се предлага възможност да погледнем смело назад, да размислим и да научим ценни уроци. В крайна сметка грешките и несправедливостите не липсват при нито един човек в историята. Същността обаче се крие в тяхното разпознаване, приемане и в грижата за тяхното възстановяване.

С това разбиране днес можем да отпразнуваме Националния ден на Австралия със сигурността, че вървим по правилния път. С гордост от това, което вече сме постигнали, ние вдъхновяваме и подновяваме нашия ангажимент за по-голяма любов, повече справедливост, повече единство и съжителство.

Честит ден на Австралия!“ – гласи пълният текст на посланието на Архиепископа на Австралия г-н Макарий в Деня на Австралия.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal