Архиепископията на Тиатира: Отворени Храмове за вярващите на празника Богоявление

In other languages: ENGR

Автор: Александър Иванов

След новите мерки и директиви, издадени от британското Правителство, Архиепископът на Тиатира и Великобритания г-н Никита публикува комюнике, според което Храмовете ще останат отворени за вярващите на празника Богоявление. Това съобщава Orthodox Times.

На 06 януари 2021 Архиепископ Никита ще отслужи Утреня и Божествена Литургия, а след това и Велик Водосвет в Свещения Храм на Свети Пантелеймон и Света Параскева в Хароу, Лондон.

Според комюникето, всички вярващи трябва да дезинфекцират ръцете си преди влизане в Храма, трябва да носят маска за лице, да спазват физическа дистанция.

Кръщенията и Венчавките могат да се отслужват само при изключителни и наложителни обстоятелства, и то с разрешение на Архиепископията.

Изповед и всяка друга форма на близък контакт между вярващите и духовниците чрез Тайнствата не се разрешават към момента.

Духовниците нямат право да подават ръцете си за целувание. Препоръчва се просто лек поклон.

Служителите на всеки Храм или настоятелите трябва да записват имената, телефонните номера, адресите и имейлите на всички хора, които влизат в Храма, дори и на тези, които идват просто да запалят свещ.

Антидорът трябва да бъде приготвен в пликчета или салфетки и да бъде поставен в нартекса, а вярващите сами да си го вземат когато напуснат Храма.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal