Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος: «Να κάνετε το εμβόλιο και αφήστε κάποιους φανατικούς κληρικούς και λαϊκούς» | VIDEO

In other languages: BG

της Doxologia INFONEWS

Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος στην θεία λειτουργία του Αγίου Βασιλείου από το Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης από τον άμβωνα τόνισε ότι ο χρόνος δεν είναι Θεός, είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο.

Στην προτροπή για τον εμβολιασμό όλων, ενάντια στον κορωνοϊό, προχώρησε σήμερα το πρωί, στο κηρυγμά του κατά την Θεία Λειτουργία για την υποδοχή του νέου έτους στον ιερό καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος!

«Όσο ο άνθρωπος θα πιστεύει ότι ο χρόνος και αυτός είναι τα πάντα , μην περιμένετε απαλλαγή από κάθε απειλή. Καθετί που συμβαίνει στον άνθρωπο, αρρώστιες, σεισμοί, λοιμοί είναι ανάλογα των έργων του.

Άλλαξε το κλίμα, γιατί το αλλάξαμε εμείς. Μολύνθηκαν, βρώμισαν οι θάλασσα, τα ποτάμια, γιατί τα βρώμισε ο βρωμισμένος στην ψυχή του άνθρωπος για λεφτά, για χρήμα. Δεν είναι του Θεού το κακό.

Ο άνθρωπος παραμορφώθηκε, όχι από ήθος και αξία, όχι από γραμματικές γνώσεις, αλλά από απαξίωση του ίδιου του εαυτού ως εικόνα του Θεού, από τις αξίες, τα ιδανικά.

Ευχόμαστε να λυτρωθούμε από την πανδημία. Πώς όμως θα μας απαλλάξει ο Θεός, αφού τα μυαλά μας είναι στα ρεβεγιόν, στα πάρτυ, τις διασκεδάσεις, σε ό, τι έχει σχέση με αυτό που αυξάνει το κακό;

Η διασκέδαση είναι επιτρεπτά αλλά όταν είναι εν μέτρω και ανάλογα με την περίσταση. Εμείς θέλουμε να είμαστε πάνω από τους επιστήμονες. Και ακόμη να κάνετε το εμβόλιο και αφήστε κάποιους φανατικούς, δήθεν Χριστιανούς, κληρικούς και λαϊκούς, τους λεγόμενους ζηλωτάς να λένε ότι ο ζηλωτισμός τους, που είναι παρεκτός ευαγγελίου, τους κατευθύνει.

Ο Θεός είπε δια της σοφίας Σειράχ να ακούμε την επιστημονική κοινότητα. Τώρα αν η επιστημονική κοινότητα δεν πιστεύει στον Θεό είναι δικό της πρόβλημα, αλλά αυτά που μας λέει είναι σωστά. Αυτός ο χρόνος να είναι ειρηνικός» είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κοζάνης στην ομιλία του.

Κομμάτι στην βασιλόπιτα κόπηκε για τους Αγίους, για τον Παναγιώτατο, για τον Μακαριώτατο κτλ. και για τους ομογενείς στην Αστόρια που ενισχύουν το έργο της Μητρόπολης, αλλά και για όσους αναρρώνουν από τον ιό.

ΑΞΙΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal