Μητροπολίτης Βίνιτσας Συμεών: Η Ρωσική Εκκλησία είναι ο «συνδετήρας» της ΕΣΣΔ και επιδιώκει την παλινόρθωσή της | VIDEO

In other languages: UKRBG

Ο Μητροπολίτης Βίνιτσας Συμεών χαρακτήρισε τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ως ένα συνεκτικό στοιχείο της ΕΣΣΔ. Η Ρωσική Εκκλησία, δραστηριοποιούμενη σε όλες τις πρώην Σοβιετικές χώρες, επιδιώκει την παλινόρθωση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Ιεράρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας μίλησε για αυτό σε μια συνέντευξή του στο DetectorUA.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στο εκκλησιαστικό περιβάλλον είναι επίσης ένα είδος υβριδικού πολέμου, γιατί αυτή τη στιγμή κάποιοι θέλουν να αναστήσουν τη Σοβιετική Ένωση, η οποία έχει καταρρεύσει στο σύνολό της. Αλλά αν πάρετε το εκκλησιαστικό περιβάλλον, αποδεικνύεται ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία εξακολουθεί να δραστηριοποιείται σε όλες τις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες, είναι ένα υπόλειμμα, ένα «συνεκτικό στοιχείο» της Σοβιετικής Ένωσης, και ως εκ τούτου υπάρχει μια μεγάλη πνευματική επιρροή της επιτιθέμενης χώρας, η οποία είναι σήμερα η Ρωσία», είπε ο Μητροπολίτης.

Σημείωσε ότι η Ρωσία διεξάγει υβριδικό πόλεμο στην Ουκρανία με τη βοήθεια της Ρωσικής Εκκλησίας.

«Γιατί λοιπόν η Εκκλησία της Μόσχας στην Ουκρανία, η λεγόμενη “Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία-Πατριαρχείο Μόσχας”, δεν αποδέχεται την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας; Ακριβώς επειδή ορισμένοι πιστεύουν πραγματικά αυτά που τους λένε, ενώ άλλοι απλά κάνουν τη δουλειά τους, δυστυχώς. Και το βλέπουμε γιατί αυτός ο υβριδικός πόλεμος συνεχίζεται στο πνευματικό μέτωπο», είπε ο Μητροπολίτης Συμεών.

Πρόσθεσε ότι οι ενορίτες που πηγαίνουν στις εκκλησίες του Πατριαρχείου Μόσχας το καταλαβαίνουν αυτό και εγκαταλείπουν το ναό μόλις αρχίσει το κήρυγμα.

Οι άνθρωποι αυτοί λένε ότι «εμείς πηγαίνουμε μόνο για τον Πατέρα μας, το Θεό, και στη συνέχεια φεύγουμε, γιατί αρχίζει το κήρυγμα και το κήρυγμα αυτό είναι πλέον πολιτική», δήλωσε ο Μητροπολίτης Συμεών.

Πηγή: Ρωμαλέω Φρονήματι

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal