ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τον Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπο αναμένεται να αναδείξει σε νέο Μητροπολίτη Ιταλίας η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου

In other languages: ENBG

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Πολύκαρπο (Σταυρόπουλο), νυν Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας, αναμένεται να αναδείξει σε νέο Μητροπολίτη Ιταλίας η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OrthodoxTimes.gr η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου αναμένεται να επιλέξει τον καταγόμενο από την Ναύπακτο, Σεβασμιώτατο κ. Πολύκαρπο ως διάδοχο του μακαριστού Μητροπολίτη Ιταλίας κυρού Γενναδίου, ο οποίος εκοιμήθη στις 16 Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

Ο κ. Πολύκαρπος έχει μακρά εμπειρία από την Ιταλία αφού διακόνησε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιταλίας από το 1990 μέχρι και το 2007, οπότε και εξελέγη και μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας. Από το 1992 έως και το 2007 διακόνησε και από τη θέση του Πρωτοσυγκέλλου της μητρόπολης Ιταλίας.

Στη μητρόπολη Ισπανίας πιθανότατα να εκλεγεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Orthodoxtimes.gr, είτε ο Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος της Μητρόπολης Γαλλίας ή ο Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος.


DONATION

If you wish, you can support us with your donation. We thank you from the bottom of our hearts!


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ