Начало » Новини » Светът » United States Department of State: Сериозни санкции срещу нарушителите на религиозната свобода, един от които е Русия

United States Department of State: Сериозни санкции срещу нарушителите на религиозната свобода, един от които е Русия

In other languages: EN

Автор: Александър Иванов

Службата за международна религиозна свобода към Държавния Департамент на САЩ включи Русия в Специалния списък за наблюдение на държавите, които нарушават религиозната свобода на хората.

Общо десет държави са включени в Списъка на нарушителите: Китай, Иран, Северна Корея, Саудитска Арабия, Бирма, Еритрея, Нигерия, Пакистан, Таджикистан и Туркменистан.

А Списъкът за наблюдение включва Русия, Коморските острови, Куба и Никарагуа.

Правителствата на наблюдаваните страни участват или толерират сериозни нарушения на религиозната свобода.“ – се казва в изявлението на Службата за международна религиозна свобода.

Религиозната свобода е неизменно право и основа, върху която се изграждат и процъфтяват свободните общества. Днес Съединените Щати, отхвърляйки религиозното преследване, отново предприемат действия за защита на онези, които искат да упражняват основната си религиозна свобода.“ – се казва още в изявлението.

Същевременно, Судан и Узбекистан са премахнати от Специалния списък за наблюдение въз основа на значителен напредък, постигнат от Правителствата на тези страни през последната една година. „Техните смели реформи са пример за подражание на другите нации.“ – казва Майк Помпео.

И все пак нашата работа далеч не е приключила. Съединените Щати ще продължават да работят неуморно за прекратяване на религиозно мотивирани злоупотреби и преследвания по целия свят, и да помагат да се гарантира, че всеки човек, навсякъде и по всяко време, ще има право да живее според повелите на религиозната си съвест.“ – заключават от Службата за международна религиозна свобода към Държавен Департамент на САЩ.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal