Хиротония на Преосвещения Ексамилионски Епископ Тимотей (Бакакос) в Катедралния Свещен Храм на Светите Константин и Елена в Мерилвил, щата Индиана | СНИМКИ & VIDEO

In other languages: EN – GR 

На 05 декември 2020 по време на Божествената Литургия в Катедралния Свещен Храм на Светите Константин и Елена в Мерилвил, щата Индиана, Високопреосвещеният Архиепископ на Америка г-н Елпидофор в съслужение с Митрополита на Атланта г-н Алексий, Митрополита на Чикаго г-н Натанаил, Титулярния Митрополит на Филомилион г-н Илия от Албанската Православна Епископия в Америка и с Епископа на Зила (дн. град Зиле в Турция) г-н Севастиан, Викарий на Митрополита на Атланта извършиха хиротония на гласувания за Епископ Ексамилионски Тимотей Бакакос.Преди да бъде избран за Епископ от Светия и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия Архимандрит Тимотеос Бакакос заемаше поста протосингел на Митрополията на Чикаго.

Припомняме, че на 15 ноември т.г. Архиепископът на Америка г-н Елпидофор ръкоположи в Епископски сан Амастрийския Епископ г-н Спиридон (Кезиос) в Свещения Храм на Честния Кръст в град Белмонт, щата Калифорния.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal