Начало » Разни » COVID-19 » Финландия: Среща на кризисния щаб за борба с коронавируса в Свещената Епархия на Куопио и Карелия

Финландия: Среща на кризисния щаб за борба с коронавируса в Свещената Епархия на Куопио и Карелия

Превод: Александър Иванов

В Свещената Епархия на Куопио и Карелия (Автономна Православна Църква на Финландия) ще се предприемат общи мерки за борба с коронавирусната инфекция в зависимост от развитието на епидемията в съответните енории. Това беше коментирано на среща на кризисния щаб за борба с коронавирусната инфекция в Свещената Епархия на Куопио и Карелия.

Нарастващият брой на заразените се наблюдава почти навсякъде във Финландия. Регионалното управление на държавните власти в Източна Финландия забраниха провеждането на обществени мероприятия с повече от 50 присъстващи на едно място, на едно мероприятие, не само на закрито, но и на открито. Регионалните упраления на Западна и Вътрешна Финландия вече разшириха тези ограничения и върху Централна Финландия.

Ограниченията и мерките, които се прилагат в цялата Свещена Епархия, трябва да се спазват при провеждането на каквато и да е енорийска дейност.

Източник: Ὀρθόδοξη Αὐτόνομη Ἐκκλησία τῆς Φιλλανδίας | Suomen ortodoksinen kirkko | Ortodoxa kyrkan i Finland

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal