Начало » Разни » COVID-19 » Украйна: В Лвив ще се проведе икуменическа среща и молитва за мир и за прекратяване на коронавирусната пандемия

Украйна: В Лвив ще се проведе икуменическа среща и молитва за мир и за прекратяване на коронавирусната пандемия

Автор: Александър Иванов

На 01 януари 2021, под егидата на Международната икуменическа организация Focolare, представители на различни религии ще се срещнат и ще се обединят в обща икуменическа молитва за мир, за прекратяване на коронавирусната пандемия, за излекуване на болните и за защита на здравите. Това съобщава пресслужбата на Общинския съвет на Лвив.

Събитието ще се състои в римокатолическия храм „Свети Йоан Павел II“ в град Лвив, Украйна. (още един линк за храма)

Според предстоятеля на храма отец Григорий Драус, датата на събитието е избрана неслучайно, защото на този ден се отбелязва и Римокатолическият Световен ден на мира (01 януари), който пък е основан от Папа Павел VI през 1967.

Планираме да проведем срещата във формата, предложен по-късно от Папа Йоан Павел II, който по време на своя понтификат през 1986 събра световните религиозни лидери на едно място в Асизи, за да отправят заедно молитви за мир към Бога, всеки според своята религиозна традиция. По време на тази среща всеки ще може да отправи молитвите си към Бога за мир и за изцерение.“ – казва отец Григорий Драус.

Събитието ще започне в 18:00 ч.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal