Трогателно послание на Киевския Митрополит Епифаний за Новата 2021 година

In other languages: UKR

Автор: Митрополит на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний
Превод: Александър Иванов

С всяка изминала минута се приближаваме към края на Божията 2020 календарна година. Тя беше възможност за всеки от нас да преосмисли какви ценности са ценни в живота ни. Разбрахме колко безценен е Божият дар на здравето и как хората се нуждаят от топли отношения: с другите, със себе си и с Господа. Преодолявайки предизвикателствата, имахме възможността да станем духовно по-силни. И с надежда в Бог и в Неговата помощ, ние вярваме, че ни очаква промяна към по-добро – ако ние самите сме готови да променим себе си да и променим света около нас. Не забравяйте, че за да правите добри дела и да се обедините в Любовта няма граници и разстояния.

Украинският народ продължава да защитава своята независимост и свобода от страната агресор. Във всяко кътче на Родината, включително във временно окупираните територии на Изток и в анексирания Крим, Православната Църква на Украйна, макар и в трудни условия, извършва своето служение в полза на всички, които имат нужда. Ние усърдно се молим Господ да благослови Украйна и да ѝ даде справедлив мир, а на украинския народ – духовна сила и смелост.

Встъпвайки в Новата 2021 година, нека благодарим на Всемилостивия Бог за всички щедрости! През новата година умножете искрените си намерения, добрите дела, чистите чувства, истинските думи. Следвайте пътя на добротата и милосърдието към ближните. Оценявайте всеки момент и винаги благодарете на Господа за всичките Му благодеяния. Нека Господ, Който е източник на истинско щастие, радост и любов, да благослови всички през новата година!

Източник: Facebook

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal