Схалтският Архиепископ Спиридон (Абуладзе) е заразен с коронавирус и се лекува в болница | Грузинска Патриаршия

Автор: Doxologia INFONEWS

От една седмица Архиепископът на Схалтели г-н Спиридон (Абуладзе) се лекува в клиника след заразяване с коронавирус. Към този момент състоянието му е добро. Не се съобщава подробна информация.

Високопреосвещеният Архиепископ Спиридон е заразен с коронавирус Covid-19 и се лекува в болница. Пожелавам му бързо възстановяване“, заяви говорителят на Грузинската Патриаршия протойерей Андрия Джагмаидзе.

Нека да си припомним, че Архиепископ Спиридон заяви преди няколко месеца – малко преди Пасха, че коронавирусът се развива в леки форми в Грузия за разлика от други страни и за това заслуга има Пресвета БогородицаGEO. През месец август т.г. той заяви: „Каква корона, каква морона, какъв дявол и…, където е Христос, какво искат там короната и магарето, човече?!GEO.

Но сега се оказва, че Грузия е една от държавите в света, където има изключително много заразени с коронавирус (124 000 души) и където взема много жертви. Сега Архиепископ Спиридон, какво би казал при положение, че в Грузия има огромен бум на заразените и починалите от коронавирус?

Има много заразени и починали клирици в Грузинската Патриаршия.

Припомняме, че на 20 ноември 2020 Епископът на Боржоми и Бакуриани Лазар (Димитрий Самадбегишвили), почина от коронавирус, а на 07 декември 2020 от коронавирус почина също и обичаният от всички в Грузия Протойерей Давид Квиливидзе, който няколко дена преди това беше в критично състояние.

Източник: Tabula.ge

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal