Свещената Митрополия на Никея подкрепи с храна, лакомства, дрехи и лекарства 3000 семейства за празниците | СНИМКИ

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

През цялата година Социалната служба на Митрополията на Никея се грижи за нуждаещите се семейства, които живеят в седемте най-гъсто населени Общини в Атина, разположение на територията на Митрополията (Перама, Керацини, Никея, Коридалос, Егалео, Хайдари и Света Варвара). Митрополията през цялото това време им предоставя различен вид храна, облекла, медицинска грижа и фармацевтични продукти чрез създадените за тази цел Социален медицински център и аптека. Същевременно с това, всеки ден Митрополията на Никея предоставя 1 600 порции храна за изхранването на 1600 души в 16 енорийски социални кухни.

Заради ограничителните мерки, свързани с пандемията от коронавирус и огромния брой семейства, на които се предоставя помощ (3000 нуждаещи се семейства) разпределянето на тази помощ от Епископията през тази година е през целия месец декември. В помощта се включват пакети с различен вид храна (месо, зехтин, мляко, тестени изделия, брашно, бобови култури, ориз, кафе, захар и др.), сладкиши и лакомства, рождественски подаръци за малките деца и всичко това за многодетните семейства, които са измъчвани от бедност и безработица или на около 15 000 – 20 000 души.

Митрополитът на Никея г-н Алексий прие с много любов всички семейства, обръщайки се към тях с подкрепящи слова за да не се отчайват и да не се притесняват, а да се доверят на Спасителя Христос.

Митрополит Алексий лично предостави на всяко едно семейство тази материална помощ.

С любов, радост и вълнение вярващите християни, които се намират в това материално затруднение приеха помощта от Светата Църква, която никога не ги е изоставяла. Те благодариха на Митрополита за грижата, която постоянно им оказва.

През следващите дни са предвидени и посещения по всички енории за раздаване на хранителните пакети за празниците.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal