Свещената Архиепископия на Канада направи дарение на Катедрата по Митохондриални изследвания Томас К. Захос на Университета в Торонто

In other languages: GREN

Превод: Йордан Георгиев

Гръцката православна Архиепископия на Канада направи един подарък в подкрепа на Катедрата Томас К. Захос за изследване на митохондриалните заболявания. Приносът от 1 000,00 долара ще бъде насочен към първата такава катедра в подкрепа на митохондриалните изследвания във Факултета по фармакология и токсикология на Университета в Торонто.

Високопреосвещеният Архиепископ на Канада, Ипертим и Екзарх на цяла Арктика г-н Сотир беше вдъхновен да направи това дарение след срещата си с Атанасиос (Томас) Захос в Архиепископията миналия месец.

Атанасиос (Томас) е млад мъж, чийто живот е бил засегнат от тази ужасна болест. Той е вдъхновител за създаването на горепосочената катедра за изследвания, оглавявана от професор Ана Андреаца.

Въпреки ежедневните си предизвикателства, Томас, който е внук на бившия председател на Архиепископския съвет на благотворителното братство в Канада г-жа Василики Захаропулу, живее и се държи по най-примерен начин.

Неговото търпение, смирение, решителност както доверие и вяра в нашия Господ Иисус Христос е пример за всички. Той не е позволил на болестта му да го ръководи; напротив, с подкрепата на семейството си, той започна с ентусиазъм да лансира най-новите научни открития с цел лечение, дори и предотвратяване на това заболяване в бъдеще.

В допълнение към собствения си принос, Αрхиепископията и Архиепископският съвет са писали до всички отдели в помощ на бедните (отдели за благотворителност – Бел. прев.) от нашата общност, за да подкрепят катедрата Томас К. Захос в митохондриалните изследвания.

Тъй като се намираме само няколко дни преди празника Рождество Христово, нека помислим и ние да направим дарение за Университета в Торонто, за да помогнем на Томас в тази достойна негова инициатива. Допълнителна информация и подробности за даренията можете да намерите тук: https://donate.utoronto.ca/give/show/548

Заедно с нашата финансова подкрепа, нека се молим и за Томас както и за всички хора, които страдат от митохондриална болест. Нека да се вдъхновим от Томас, от неговата всеотдайност и ангажираност да помага на другите. По този начин, ще станем подражатели на думите от Притчи Соломонови (по Септуагинтата – Бел. прев.): „Брат, подпомогнат от брата си, е като силен и укрепен град…“ (Притчи 18:19).

Благодарим на Томас, че ни вдъхнови, така че винаги да поставяме нуждите на другите над нашите, както Свети Апостол Павел пише до Филипяни: „Не се грижете всеки само за себе си, но и за другите” (Фил. 2: 4).

Благословено и щастливо Рождество Христово на всички!

Източник: Ἱερά Ἀρχιεπισκοπὴ Καναδᾶ | Greek Orthodox Archdiocese of Canada

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal