Световният съвет на църквите поставя децата в центъра на климатичните решения

Автор: Александър Иванов

Световният съвет на църквите, в онлайн дискусия на 10 декември 2020, озаглавена „Детски фронт и център на климатичните действия“, се ангажира с експерти и млади хора, за да намери начини да стимулира участието на децата във вземането на решенията за климатичните промени. Това предава пресслужбата на ССЦ.

Фредерика Зайдел, старши съветник на Световния съвет на църквите по правата на детето, говори за ангажиментите на църквите-членки в Световния съвет на църквите към децата, разработени с UNICEF, и за това как децата могат да бъдат център на действия за прекратяване изменението на климата.

Призовавам децата: използвайте силите си като потребители и ползвайте храна и дрехи, които да бъдат безопасни за климата. Призовавам хората, които вземат решения: нека се уверим, че изпълнителите, с които работим, правят всичко възможно, за да понижат кривата на емисиите от въглероден диоксид (CO2) в посока, която да осигурява светло бъдеще“ – каза Фредерика Зайдел.

По време на уебинара бяха разменени мнения, подчертаващи възможността на съвместните усилия за поставянето на децата в центъра на програмата за действия в областта на климата.


DONATION

If you wish, you can support us with your donation. We thank you from the bottom of our hearts!


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎