Начало » Новини » Светът » Русия: Трима младежи пребиха и простреляха свещеник заради направена забележка поради силна музика близо до Храма в село Константиново | VIDEO

Русия: Трима младежи пребиха и простреляха свещеник заради направена забележка поради силна музика близо до Храма в село Константиново | VIDEO

Автор: Александър Иванов

На 08 декември 2020 местният свещеник в село Константиново, район Сергиев Посад, Област Московска – Протойерей Михаил Лупу – служещ в Сретенския Храм в село Константиново (Московска Епархия, Московска Патриаршия) е бил пребит и прострелян в устата с въздушен пистолет. Това съобщава Копейка.

Според очевидци, около 21:00 ч. вечерта младежи на около 18-20 годишна възраст са слушали силно музика в автомобила си в близост до спирката до Храма.

Свещеникът е излязъл от Храма, приближил се е към тях и им е направил забележка. В отговор, единият от младежите извадил нож и започнал да заплашва свещеника, след което останалите му се нахвърлили и го съборили на земята, като започнали да го налагат с юмруци. Един от младежите сметнал, че това не е достатъчно, и извадил въздушен пистолет, с който прострелял отец Михаил в устата, избивайки му един зъб.

Преминаваща в този момент по улицата жена е видяла инцидента и започнала силно да крещи и да вика за помощ. Местните жители чули виковете ѝ и се втурнали да спасяват отеца.

Извикана е полицията на място, хулиганите са арестувани и е образувано наказателно производство.

От Московската Патриаршия призоваха за задълбочено разследване.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal