Русия: Трима младежи пребиха и простреляха свещеник заради направена забележка поради силна музика близо до Храма в село Константиново | VIDEO

Автор: Александър Иванов

На 08 декември 2020 местният свещеник в село Константиново, район Сергиев Посад, Област Московска – Протойерей Михаил Лупу – служещ в Сретенския Храм в село Константиново (Московска Епархия, Московска Патриаршия) е бил пребит и прострелян в устата с въздушен пистолет. Това съобщава Копейка.

Според очевидци, около 21:00 ч. вечерта младежи на около 18-20 годишна възраст са слушали силно музика в автомобила си в близост до спирката до Храма.

Свещеникът е излязъл от Храма, приближил се е към тях и им е направил забележка. В отговор, единият от младежите извадил нож и започнал да заплашва свещеника, след което останалите му се нахвърлили и го съборили на земята, като започнали да го налагат с юмруци. Един от младежите сметнал, че това не е достатъчно, и извадил въздушен пистолет, с който прострелял отец Михаил в устата, избивайки му един зъб.

Преминаваща в този момент по улицата жена е видяла инцидента и започнала силно да крещи и да вика за помощ. Местните жители чули виковете ѝ и се втурнали да спасяват отеца.

Извикана е полицията на място, хулиганите са арестувани и е образувано наказателно производство.

От Московската Патриаршия призоваха за задълбочено разследване.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal