Религиозните лидери в Йерусалим с рождественско послание на надежда: Иисус се ражда, не сме сами

In other languages: EN

Автор: Александър Иванов

В своето рождественско послание за 2020 религиозните лидери в Йерусалим отразяват, че Раждането на Иисус Христос не е просто исторически факт, а е вечен дар за цялото творение.

Този трансцедентен и най-свят дар за света е нашето спасение и надеждата ни, че не сме сами“ – се казва в посланието.

Божието присъствие сред нас при всякакви обстоятелства е извор на насърчение и подкрепа, особено в тези тежки времена на коронавирусна пандемия, икономическа криза, несправедливост и нарастващо насилие срещу уязвимите и слабите.

Изразяваме солидарността си с всички хора по света, които са били засегнати от пандемията и от нейните последици на различни нива, по-конкретно населението на Витлеем и околностите.

Ние се молим предстоящата ваксина срещу COVID-19 да сложи край на пандемията и да се върнем към нормалното съществуване.

Още се отбелязва, че „присъствието на християните и на другите религиозни общности в Светата земя, продължава да бъде съществена част от социалната, културната и религиозна мозайка в Близкия изток. Неотдавнашното оскверняване на Църквата в Гетсимания (Базиликата на агонията) не ще ни обезкуражи да продължим нашата мирна мисия и да свидетелстваме за Християнството. Иисус Христос се роди във време на страдание, насилие, социално отхвърляне и бедност. Той обаче сподели с нас Своята човешка плът, с изключение на греха – тъй че чрез Неговите страдания, смърт и Възкресение всички да придобием живот и да го имаме в изобилие. Рождество Христово носи надежда, обновление и насърчение за цялото творение. Ако Бог е с нас, кой ще бъде против нас? Алилуия! Христос се роди! Славете Го!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal