Разкриване на еретическата московска еклисиология: Англиканите и униатите от Украйна имат валидни хиротонии, а православните от автокефалната Църква на Украйна – нямат!

Маските на лицемерието, които разкриват еретическата московска еклисиология – падат с трясък…


In other languages: GRGEO

Автор: Архимандрит Романос Анастасиадис, клирик на полуавтономната Православна Църква на Крит (Вселенска Патриаршия)

Превод: Йордан Георгиев

Известният някогашен Архиепископ Хариуполски Йоан Ренето от Вселенската Патриаршия, който дезертира в Руската Църква заедно с една част от бившата Екзархия на западните енории по руска традиция с катедра в Париж, не спира да провокира с решенията си и с делата си.

Преди повече от една година, беше приет в неговата Архиепископия към Руската Църква клирик на автокефалната Православна Църква на Украйна. Тогава, с всякаква официалност и с очевидна целенасоченост, Йоан, който днес носи титула Митрополит Дубненски от Руската Църква, беше преръкоположил този клирик, изпълнявайки заповедите на Москва, която оспорва хиротониите (ръкоположенията) на автокефалната Православна Църква на Украйна.

Неотдавна, самият Йоан съобщи, че е приел в своята Архиепископия един друг клирик. Този клирик е бивш англикански свещеник, който преди това е преминал при гръко-католиците (униатите) в Украйна в т.нар. Украинска гръко-католическа църква, които са го преръкоположили. Йоан (Дубненски – Бел. прев.) тържествено приема този клирик в диоцеза на Руската Църква без разбира се да прибегне до преръкоположение! С други думи, за Йоан и ръководещата го Руска Църква – един клирик, който е бил ръкоположен от англикани (еретици – Бел. прев.) и униати (еретици – Бел. прев.) има валидна хиротония за да бъде приет като каноничен клирик. Но един клирик, който е ръкоположен в автокефалната Православна Църква на Украйна (каноничната Църква в Украйна – Бел. прев.), призната от Вселенската Патриаршия, Александрийската Патриаршия, Църквата на Кипър и Еладската Църва – не се приема като каноничен клирик!!!

Изводите остават за вас.

Източник: Ρωμαλέω Φρονήματι

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal