Протойерей Диян Ангелов от Русенска Митрополия почина от COVID-19. Българската Патриаршия продължава да крие, че има заразени и умиращи духовници от коронавирус

Автор: Doxologia INFONEWS

На 02 декември 2020 почина клирикът на Русенска Митрополия – Протойерей Диян Димитров Ангелов от град Русе. Това съобщава пресслужбата на Свещената Митрополия на Русе.

Според информация на Doxologia INFONEWS, свещеникът е починал от коронавирус COVID-19.

Същевременно Българската Патриаршия продължава да крие, че има заразени и умиращи свещеници и Митрополити от коронавирус! Тя не съобщава и за смъртта на починали от коронавирус духовници. Абсолютно никаква прозрачност и пълна дезинформация! В повечето Храмове и Монастири на Българската Патриаршия масово не се спазват никакви противоепидемични мерки!

От Doxologia INFONEWS категорично отхвърляме това нехристиянско, ченгеджийско, комунистическо и присъщо за тайните организации (а не за поместните Църкви) поведение на Българската Патриаршия, която е длъжна да съобщава за здравословното състояние на всеки един духовник в нейния диоцез – първо, за да знаят вярващите и да се молят за съответния боледуващ духовник, и второ да се пазят при комуникирането си с него поради опасността от заразяване!!!

По-рано, на 18 август 2020 г., почина от коронавирус COVID-19 Доростолският Митрополит г-н Амвросий. Българската Патриаршия криеше, че Митрополитът беше заразен и хоспитализиран в болница с коронавирус, като и днес продължава да крие, че Митрополит Амвросий почина от коронавирус.


DONATION

If you wish, you can support us with your donation. We thank you from the bottom of our hearts!


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎