Протойерей Василий Квирчиладзе е низвергнат от сан заради морални нарушения, свързани с порнография | Грузинска Патриаршия

In other languages: GEO

Автор: Doxologia INFONEWS

Според информацията на Грузинската Патриаршия причината за низвержението от свещенически сан на протойерей Василий Квирчиладзе е „морални нарушения“.

Отец Василий Квирчиладзе е клирик на Свещената Епархия на Шемокмеди и Озургети с Архиерей Негово Високопреосвещенство Шемокмедски Митрополит г-н Йосиф (Киквадзе).

От Грузинската Патриаршия и Епархията на Шемокмеди заявиха, че протойерей Василий е заминал за лечение в чужбина в края на 2019 г. и не се е завръщал в Грузия в продължение на няколко месеца.

Изявление на Грузинската Патриаршия:

Според нашата информация протойерей Василий е заминал за лечение в Страсбург в края на 2019 г. Няколко месеца след заминаването му, Митрополитът на Шемокмеди г-н Йосиф (Киквадзе) го осводи от предстоятелството на Храма Успение на Пресвета Богородица в Озургети, тъй като той от няколко месеца не се е връщал в Грузия.

Доколкото ни е известно, на 18 декември тази година, съгласно решението, взето от Епархийския съвет на Шемокмедската Епархия и съгласно протокола от заседанието – протойерей Василий Квирчиладзе ще бъде низвергнат от свещенически сан заради „морални нарушения““, се казва в изявлението на Патриаршията.

От Епархията на Шемокмеди заявиха, че свещеникът от тяхната Епархия протойерей Василий Квирчиладзе вече е низвергнат от свещенически сан.

От Грузинската Патриаршия се притесняват официално да заявят, че зад тези „морални нарушения“ се крие „кореспонденция с порнографско съдържание“, въпреки че цялото грузинско общество е наясно с този казус, както ни съобщава PrimeTime.ge

Моралните нарушения“ на отец Василий са установени след разкриване на „кореспонденцията с порнографско съдържание“, която е водил.

Източник: Metronome.ge

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal