Престави се в Господа от коронавирус проповедникът на Митрополията на Лангадас Архимандрит Лукас Лалопулос

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Още един клирик от Свещената Митрополия на Лангадас почина от коронавирус. Днес се престави в Господа свещенопроповедникът на Свещената Митрополия на Лангадас, Лити и Рендини Архимандрит Лукас Лалопулос. Отец Лукас дълго време беше в критично състоние в Университетската болница в Солун ΑΧΕΠΑ заради коронавирусната инфекция.

Отец Лукас (в света Илиас Лалопулос) е роден в Аргируполис, Килкис през 1958 г. Завършил е Църковната Педагогическа Академия и Богословския факултет на Солунския университет. Той беше приятел и духовен „брат“ на блаженопочившия Митрополит на Лангадас г-н Йоан, с когото още от малки са били заедно както по време на студентските им години, така и след това в служение.

Отец Лукас е постриган за монах в Атон и е монашествал в Монастира Дохиар, а след това в Монастира Довра край Верия като обикновен монах. След избора на Йоан за Митрополит на Лангадас, той е ръкоположен за дякон и презвитер от самия него. След презвитерската му хиротония той е поставен за Архиерейски наместник в Лангадас, както и за свещенопроповедник. Той живееше в Метоха на Трилофос и обслужваше енориите на селата около Лангадас. Той беше любезен, приятен, простодушен и приветлив човек. Отец Лукас си остана светогорец през целия си живот като духовно е успокоявал много души под епитрахила си. Митрополията на Лангадас губи един забележителен и достопочтим клирик както и един духовен човек, който беше посветил живота си в служба на Църквата и народа Божий.

Неговите приятели, братя и състуденти винаги ще го помнят с любов.

Нека бъде лека пръстта му, която ще го покрива, а паметта му да бъде вечна. От днес той вече ще съслужи на небесния жертвеник с любимия му приятел и негов Епископ Йоан!

Източник: Εκκλησία online

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal