Престави се в Господа от коронавирус Архимандрит Гавриил Николаидис | Свещена Митрополия на Зихни и Неврокоп

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

В петък на 04 декември 2020 около обяд се престави в Господа от коронавирус дългогодишният клирик в Главната Болница на Кавала Архимандрит Гавриил Николаидис (в света Михаил Николаидис). Макар Архимандрит Гавриил да е клирик на Митрополията на Зихна и Неврокоп повечето жители на Кавала скърбят за него, тъй като той е бил много известен там и по-конкретно сред енориашите от всички храмове в града и персонала на Главната болница.

Неговото болнично семейство в Кавала, както и местната общност в града скърбят за 53-годишния Архимандрит Гавриил Николаидис), който беше победен от коронавируса.

Стотици потребители в социалните мрежи, приятели на починалия побързаха да се сбогуват с него, написвайки и по едно послание за неговата кончина.

Погребението беше днес в Гробищния парк на Светите Теодор Тирон и Теодор Стратилат в много тесен кръг с оглед спазване на строгите ограничителни мерки при погребенията заради коронавируса.

Ето какво казва за отец Гавриил известният журналист от региона Бабис Панайотидис:

Преди малко ни напусна моят приятел от детските ми години Михалис Николаидис – Михалакис, както го наричахме старите му познати. Съседи, приятели и познати от малки.

Пътищата ни се срещнаха за първи път в Храма на Свети Атанасаий…

Преди да приеме монашество отец Михаил дълги години беше здравен работник в болницата на Кавала, а по-късно работеше на регистратурата.

Който и да е поискал помощ от отец Гавриил, а преди това и като Михаил, на никого не отказваше.

За съжаление, той беше победен от коронавируса. Скоро ще се срещне със своя духовен баща отец Георги, който също преди няколко дена напусна този живот“.

Πηγή: KavalaNews.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal