ПОЗОРНО: Руският християно-джихадистки Митрополит в Украйна Лука (Коваленко) обвини Вселенската Патриаршия и Ватикана за появата на коронавирусната зараза

Автор: Александър Иванов

Руският Митрополит в Запорижия г-н Лука Коваленко (РПЦвУ), известен със своите християно-джихадистки, московско-еретически и болни възгледи и изказвания, снесе в своя Telegram канал своите поредни размишления. Този път относно коронавирусната пандемия.

Според Митрополита на Руската Църква в Украйна, „цялата вина за коронавирусната пандемия носи световната конспирация, водена от Сорос и Ватикана“.

Коронавирусът е бактериално оръжие. Ние сме длъжни да признаем и открито да заявим на верните чеда на Църквата Христова, че събитията, които в момента се развиват в световната общност, показват, че светът активно изгражда глобално отворено общество, основано на антихристиянски ценности. „Великите зидари“ на този строеж няма да пренебрегнат нито един, дори и най-античовешки метод за изпълнение на техните планове. За първи път в световната история те използваха бактериални оръжия в такъв мащаб, които доведоха до планетарна пандемия и смърт на невинни хора.

Това е първата стъпка във внимателно обмислената многоетапна комбинация, имаща за цел преструктуриране на цялата човешка цивилизация. Мрежата на един от тях, Сорос, заедно с огромната му армия от политици, журналисти, либерални светски и религиозни общественици, активно разрушава стария световен порядък, подготвяйки света за нова централизирана система на управление и контрол над цялата човешка общност. Религиозният сектор на тази работа се ръководи от Ватикана, и от техни подобни – Вселенската Патриаршия, а също и от инославни радикални екстремистки групи.

Съвременното ниво на цифровите компютърни технологии, генното инженерство и др. могат напълно да осигурят този световен ред, който е дяволски замисъл за човечеството, като общност от хора, подчинени на него.“ – пише московският християно-джихадист в Украйна.

Вече не можем да говорим за църковно единство. В световното Православие се случи разкол. И това е факт. Инициатор на този разкол е глобалният обществен елит, който днес открито изгражда новия световен ред. Марионетка на тази антихристиянска стратегия бе еретикът и богохулникът Димитриос Архондонис, считащ себе си за Вселенски Патриарх.“ – пише още Коваленко.

От Doxologia INFONEWS призоваваме Църквата по-скоро да низвергне и отлъчи този човек, който е НЕДОСТОЕН не само да бъде Епископ, но и да бъде въобще духовник. Той е срам за Едната, Свята, Католическа и Апостолска Църква и трябва да понесе най-строгите канонични санкции за своето поведение!!!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal