Пловдивският Митрополит Николай прие посланиците на Русия и на Сърбия в България

По повод деня на своя небесен покровител св. Николай Чудотворец, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай бе посетен в митрополитския дом от техни Превъзходителства посланиците на Руската Федерация г-н Анатолий Макаров и на Република Сърбия доц. д-р Желко Йович, които поднесоха своите поздравления към митрополита-именик, изразявайки топли чувства и искрени пожелания за здраве, и духовен напредък в служба на Бога и на народа.

От своя страна митрополит Николай благослови и приветства с отечески слова високите гости, желаейки им да преуспяват в любовта към ближния, да осъществяват успешно добрите и полезни намерения, като подпомагат сънародниците си, които живеят и се трудят в страната ни. В края на срещата Негово Високопреосвещенство подари на посланиците икони с образа на Спасителя Христос и Св. Богородица.

По-рано през деня посланиците на Руската Федерация и на Република Сърбия взеха молитвено участие в тържествената света Литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай в храма, посветен на Свети Николай Мирликийски Чудотворец в Пловдив.

Източник: Свещена Митрополия на Пловдив

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal