Начало » Новини » България » Пловдивският Митрополит г-н Николай празнува своето тезоименитство

Пловдивският Митрополит г-н Николай празнува своето тезоименитство

Автор: Doxologia INFONEWS

На 06 декември 2020 Високопреосвещеният Пловдивски Митрополит г-н Николай възглави Архиерейска Божествена Литургия в Храма на Свети Николай в кв. „Христо Смирненски“, град Пловдив, по случай празника на Свети Николай Чудотворец от Мира Ликийска и по случай своето тезоименитство, в съслужение с Преосвещения Знеполски Епископ г-н Арсений и други клирици както от Пловдивска Митрополия, така и от Софийска Митрополия.

На богослужението съучастваха още и Негово Превъзходителство посланикът на Руската Федерация в България г-н Анатолий Макаров, Негово Превъзходителство посланикът на Сърбия в България г-н Желко Йович, кметът на град Пловдив г-н Здравко Димитров, ген. Явор Матеев, почетният консул на Руската Федерация в Пловдив г-н Георги Гергов, общински съветници, общественици, бизнесмени и благочестиви вярващи.

Съучастваха още и Високоблагоговейният ректор на Православната духовна академия и семинария в град Пловдив отец д-р Добромир Костов, както и зам.-ректорът д-р Димитър Мирчев.

Преосвещеният Епископ Арсений подари букет на Пловдивския Митрополит от името на клириците и служителите на Пловдивска Митрополия. Ректорът и зам.-ректорът на ПДАиС също поздравиха своя Архиерей за неговия празник.

От Doxologia INFONEWS поздравяваме Високопреосвещения Митрополит Николай за неговия празник.

НА МНОГАЯ ЛЕТА, ВЛАДИКО!
ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΔΕΣΠΟΤΑ!

Още снимки от празника в Пловдив.

06 ноември 2020 г. - Св. Николай, архиеп. Мирликийски Чудотворец ( Никулден )
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal