Пловдивският Митрополит г-н Николай празнува своето тезоименитство

Автор: Doxologia INFONEWS

На 06 декември 2020 Високопреосвещеният Пловдивски Митрополит г-н Николай възглави Архиерейска Божествена Литургия в Храма на Свети Николай в кв. „Христо Смирненски“, град Пловдив, по случай празника на Свети Николай Чудотворец от Мира Ликийска и по случай своето тезоименитство, в съслужение с Преосвещения Знеполски Епископ г-н Арсений и други клирици както от Пловдивска Митрополия, така и от Софийска Митрополия.

На богослужението съучастваха още и Негово Превъзходителство посланикът на Руската Федерация в България г-н Анатолий Макаров, Негово Превъзходителство посланикът на Сърбия в България г-н Желко Йович, кметът на град Пловдив г-н Здравко Димитров, ген. Явор Матеев, почетният консул на Руската Федерация в Пловдив г-н Георги Гергов, общински съветници, общественици, бизнесмени и благочестиви вярващи.

Съучастваха още и Високоблагоговейният ректор на Православната духовна академия и семинария в град Пловдив отец д-р Добромир Костов, както и зам.-ректорът д-р Димитър Мирчев.

Преосвещеният Епископ Арсений подари букет на Пловдивския Митрополит от името на клириците и служителите на Пловдивска Митрополия. Ректорът и зам.-ректорът на ПДАиС също поздравиха своя Архиерей за неговия празник.

От Doxologia INFONEWS поздравяваме Високопреосвещения Митрополит Николай за неговия празник и му пожелаваме Свети Николай да го пази, да го води по правия път и да го насърчава в доброто! Същевременно пожелаваме на Митрополит Николай скорошно и пълно възстановяване от коронавирусната инфекция.

НА МНОГАЯ ЛЕТА, ВЛАДИКО!
ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΔΕΣΠΟΤΑ!

Още снимки от празника в Пловдив.

06 ноември 2020 г. - Св. Николай, архиеп. Мирликийски Чудотворец ( Никулден )

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal