Папа Франциск ни кани да посетим изложбата на рождественските ясли под колонадата на площад „Свети Петър“ | VIDEO & СНИМКИ

След неделната молитва, папа Франциск отправи покана към вярващите да се спрат солидарно пред „живата Христова ясла“, която се открива в „нуждаещия се брат“ и да посетят изложбата „100 рождественските ясли“, подредена под колонадата на площад „Свети Петър“

Папа Франциск, по повод на рождественските ясли, се бърна към присъстващите на площада хора с думите:

„Те са прекрасен катехизис на вярата. Нека погледнем към онези, които са в нужда, братът, който страда, ни принадлежи: той е Исус в яслата, нека Рождество да бъде сближение с брата, който страда, това е жива Христова ясла. Нека вървим към Святата нощ и да чакаме да се извърши тайната на спасението“.

Многото ясли изпълняват точно функцията на катехизис на вярата на Божия народ. Каня ви да посетите рождественските ясли под колонадата, за да разберете как хората се стараят, чрез изкуството, да направят така, че да се види как се е родил Исус.

Като поздрави всички присъстващи на площад „Свети Петър“, „римляни и поклонници от различни страни, семейства, групи, енории, асоциации и индивидуални вярващи“, папата пожела Рождество Христово, което вече наближава, „да бъде за всеки един възможност за вътрешно обновяване, молитва, промяна, стъпки напред във вярата и братство между нас“.

И нека се огледаме наоколо“, каза Франциск, „нека видим особено онези, които са в нужда“. Братът, който страда, където и да се намира, „ни принадлежи“:

Той е Исус в яслата: този, който страда, е Исус. Нека помислим малко за това. И нека Рождество да бъде близост до Исус в този брат и тази сестра. И там, в нуждаещия се брат, е рождественската ясла, към която трябва да се отправим със солидарност. Това е живата ясла, в която ще срещнем наистина Спасителя чрез хората, които се нуждаят.

Източник: Vatican NEWS

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal