Начало » Разни » COVID-19 » Отец Йордан Пашев от Българската Църква в Западна и Средна Европа е заразен с COVID-19

Отец Йордан Пашев от Българската Църква в Западна и Средна Европа е заразен с COVID-19

Автор: отец Йордан Пашев, Българска Църква в Западна и Средна Европа

Свещеник с Ковид-19

В последно време много се изписа на тази тема, затова ще съм кратък. За разлика от лекарите и сестрите, които тичат около мен, и всяка секунда им е ценна, ние свещениците имаме време да изслушваме и пишем. Идвал съм в тази клиника с епитрахил и требник в ръка, но за пръв път съм пациент. Отново имам време, но сега докато си чакам реда с болки в гърдите и гърлото, чакам резултати от кръвните проби, чакам лекаря с резултата от теста, който при така ясни симптоми е както се очакваше положитен.

Това чакане като че продължи цяла вечност, през която всеки ден четем за починали, преди бяха просто непознати хора, а сега, лекари, клирици които познаваме, близки. Някак станаха ежедневие новините за починали братя в Христа, с които сме били съученици, пели сме заедно и служили. И докато някои продължават да твърдят- няма вирус, други- той ни убива, трети нещо по средата… аз се моля:

Господи нека ме отмине тази участ!

Докато пишех тези редове някой дръпна завесата. Лекарката без никаква емоция каза: Отивате си вкъщи, в карантина, това е рецепта за лекарствата, ако състоянието се влоши веднага елате отново.

Сега съм вкъщи, със силна кашлица и болки в гърдите и отново чакам, резултата от теста Ковит19. Бързият не бил сигурен затова ми направиха втори.

Някои, като Тома ще продължат с протегнат пръст да пипнат раните Му, други като Петър три пъти ще се обърнат и откажат, но накрая пак ще са по Пътят. Свещениците не сме от камък, от плът и кръв сме и боледуваме.

Някои ще оцелеят други, не.

Източник: Facebook

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal