Онлайн конференция за пандемията от Мрежата за пастирско здравеопазване към Вселенската Патриаршия

Автор: Александър Иванов

Признавайки безпрецедентната ситуация и огромните предизвикателства, породени и последвали от коронавирусната пандемия, Негово Божествено Всесветейшество Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей възложи на Мрежата за пастирско здравеопазване към Вселенската Патриаршия да организира онлайн конференция на тема: „Пастирската Църква в периода на пандемията“. Това съобщава Orthodox Times.

Конференцията ще даде възможност на поместните Църкви и на международните здравни учени и специалисти да споделят своя опит и да обсъдят трудностите, с които се сблъскват през този период.

Участниците ще обмислят как пастирската Църква може да даде възможност на хората, заразени с коронавируса, и да подкрепи хората, които скърбят за жертвите на COVID-19, как може да подкрепя и да си сътрудничи със здравните учени, лекарите и медицинските работници, както и с болничния персонал, който се бори да спасява животите, как може да се грижи за тези, които живеят сами или в изолация, както и хора, чийто семеен живот е нарушен, как може да подкрепя духовенството, което ежедневно се сблъсква с различни атаки и противоречия, поради пандемията и как тя може да допринесе за справяне с последиците от пандемията за в бъдеще.

Най-важното от всичко е, че конференцията ще разгледа църковния живот и начина, по който живеем нашата вяра в това изпитание.

Главният лектор ще бъде Димитриос Мавропулос (богослов, автор и издател).

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal