Норвегия: За рождественските празници богослуженията в Митрополитския Храм в Осло ще се отслужват с максимум 20 вярващи едновременно

Снимката е илюстративна.

In other languages: GR

Автор: Александър Иванов

След новите последни решения на Градския съвет на Осло във връзка с ограничителните мерки поради ковид пандемията, Гръцката православна общност в Норвегия, водена от Негово Високопреподобие Архимандрит г-н Александрос Лукатос (Предстоятел и председател на Църковния съвет, и Ефимерий при Митрополитския Храм на Благовещение Богородично в Осло), обяви за вярващите, че от 15 декември 2020 до 07 януари 2021 ще бъде разрешено присъствието на рождественските богослужения в Митрополитския Храм Благовещение на Пресвета Богородица в Осло, Норвегия, с максимален допустим брой от 20 души едновременно.

По-конкретно, през рождественския период ще бъдат отслужвани достатъчно много богослужения, за да може всички вярващи да успеят да се черкуват. А тези, които живеят далеч от Осло или които не ходят често на църква, ще бъдат допускани с приоритет.

В Храма трябва да се спазва задължителна физическа дистанция от един метър между вярващите. Всеки вярващ, който влиза в Храма, е длъжен да записва данните си в присъствен списък на входа на Храма, за да може в случай на възникване на зараза да бъдат по-лесно открити контактните лица. Задължително е ползването на дезинфектант, който ще бъде осигурен на входа на Храма. Антидор, артос, коливо и други ще бъдат раздавани на изхода на Храма.

От Свещената Митрополия на Швеция и на цяла Скандинавия молят вярващите от рискови групи, особено болните и възрастните хора, да си останат по домовете.

Храмът ще остане отворен след края на Божествената Литургия за два часа, и след всекидневните богослужения както обикновено.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal