Московският Патриарх Кирил разкри мрачната статистика на заболеваемостта от COVID-19 в пределите на град Москва | VIDEO

Автор: Александър Иванов

На провелото се на 24 декември 2020 Епархийско събрание на Московска градска Епархия (град Москва), Негово Блаженство Московският Патриарх Кирил разкри мрачната статистика на заболеваемостта от COVID-19 в пределите на град Москва. Това съобщава пресслужбата на Московска Епархия.

Предстоятелят на Московската Патриаршия отбеляза, че за предишната година са починали 33 свещеници и монаси (предимно възрастни) в град Москва, докато тази година те са 91, което е доказателство за сериозната ситуация, в която се намира местната Църква.

Според постъпилите в Московска Патриаршия сведения, през тази година 350 свещенослужители от московските енории са преболедували или в момента боледуват от коронавирусна инфекция, както и 720 монаси и монахини в ставропигиалните Монастири. От последствията на коронавирусната инфекция са починали 13 московски свещеници и 24 населници на московските Монастири“ – казва Негово Блаженство.

Патриархът също така добави, че за първи път от много години броят на клириците в град Москва е намалял и сега е 1817 души.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal