Начало » Новини » Мнения » Митрополитът на Швеция: Аз съм оптимистично настроен по отношение на Новата 2021 година

Митрополитът на Швеция: Аз съм оптимистично настроен по отношение на Новата 2021 година

Автор: Александър Иванов

Високопреосвещеният Митрополит на Швеция г-н Клеопа даде интервю за Николаос Кициос, ръководител на радиопрограмата на Свещената Митрополия на Швеция, предава Orthodox Times.

Наред с другите неща, Митрополит Клеопа каза, че пандемията може да бъде разглеждана и интерпретирана по положителен и по отрицателен начин.

Православната Църква учи, че християните не трябва да преследват егоистично собствените си интереси, а да служат на своите ближни, като се грижат за здравето си и най-вече за здравето на ближните“ – каза Митрополитът.

Всички мерки, предприети от Църквата за борба с пандемията, изхождаха от пастирското чувство в контекста на църковния живот. Въпреки всички негативни критики към Църквата, предприетите мерки не целяха нарушаване на Свещените Канони“ – подчерта Митрополит Клеопа.

Нека, братя мои, да се отнасяме към пандемията като към мистерия в нашия живот. Да размишляваме върху нея и върху породилата се ситуация, за да оценим повече красотата на нашия живот и на нашите взаимоотношения. Да разглеждаме пандемията като изпитание за нашата вяра в Бога“ – каза Митрополитът на Швеция.

Той също така посочи, че интернет комуникацията е най-удачният вариант за комуникация между църковното ръководство и вярващите, както и между самите вярващи, „особено в периода, когато трябва да спазваме физическа дистанция поради пандемията“.

Аз съм много оптимистично настроен по отношение на Новата година. Тази година приключва, но животът продължава. Пожелавам на всички вас щастлива нова 2021 година“ – завърши Високопреосвещеният Митрополит на Швеция г-н Клеопа.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal