Митрополитът на Навпакт и Свети Власий се ваксинира срещу коронавирус | СНИМКИ & VIDEO

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Днес в 17:00 ч. Високопреосвещеният Митрополит на Навпакт и Свети Власий г-н Йеротей (Влахос) беше първият Митрополит от Еладската Църква, който се ваксинира срещу коронавирус. Той се ваксинира и като представител на Атинския Архиепископ Йероним II, който заяви, че иска да се ваксинира, но лекарите на този етап не позволяват, заради различни алергии, от които страда и по други здравословни причини.

Митрополит Йеротей се ваксинира в атинската болница „Евангелизмос“ в 17:00 ч.

В интервю преди няколко дена, Митрополит Йеротей заяви, че е за ваксините, подчертавайки, че те са отговорни за удължаването продължителността на нашия живот:

Ваксините стимулират имунната система на организма, за да се бори с вирусите. Аз се ваксинирам, тъй като в противен случай вероятно не бих бил жив и за това всяка година си поставям противогрипна ваксина. Ще си поставя и новата ваксина срещу коронавирус след одобрението на компетентните органи, след решение на Свещения Синод и след препоръките на моите лекуващи лекари“, заяви Митрополит Йеротей.

В днешния ден, малко по-рано през деня се ваксинираха срещу коронавирус и президентът на Гърция г-жа Екатерини Сакеларопулу в болница „Евангелизмос“, министър-председателят на Гърция г-н Кириакос Мицотакис заедно с председателя на Комисията за борба срещу коронавируса проф. Сотириос Циодрас в болница „Атикон“, председателят на Парламента на гърците г-н Констандинос Тасулас в болница „Евангелизмос“, както и други публични личности и хора от различни социални и професионални групи от гръцкото общество.

Източник: Τα Νέα


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal