Митрополитът на Месиния Хрисостом: Ваксинирането срещу коронавирус ще представлява морален акт и израз на човечност | СНИМКИ & VIDEO

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

На 06 декември 2020 г. при стриктното спазване на законовите разпоредби за избягване струпването на хора Високопреосвещеният Митрополит г-н Хрисостом хоростатисваше на Утренята, а след това възглави Архиерейската Божествена Литургия.

След края на Литургията в своята кратка омилия Митрополит Хрисостом оправи пожелания към Военния и Морски флот на Гърция , както и към Бреговата охрана по случай техния празник. Той направи връзка между личността на Свети Николай Чудотворец, който преди всичко е Светец на човеколюбието с актуалната пандемична обстановка в света.

Митрополит Хрисостом отбеляза, че Свети Николай Чудотворец представлява много ярък пример на човеколюбиво дело на практика, а не на теория. Той заяви, че спазването здравните мерки в момента, в който живеем всъщност представлява едно доказано на дело човеколюбие, чрез което не само защитаваме самите себе си, но и нашите ближни. Продължавайки своята мисъл, г-н Хрисостом заяви, че много скоро ще има и още едно изискване за доказване на нашето човеколюбие на дело – това ще бъде ваксинацията. „Актът на ваксиниране (срещу коронавирус – Бел. авт.) по своята същност ще представлява един морален акт и израз на човечност в нашия живот и в живота на нашите ближни“, заяви Митрополитът на Месиния г-н Хрисостом.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal

COMMENTS