Митрополитът на Кастория е интубиран и се намира в интензивното отделение на 424-та Военна болница в Солун | COVID-19

Митрополитът на Кастория е интубиран и се намира в тежко състояние


In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Тази вечер Високопреосвещеният Митрополит на Кастория г-н Серафим е бил приет в интензивното отделение на 424-та Военна болница в Солун, а преди това – интубиран.

Според информацията на държавната телевизия ΕΡΤ Митрополитът не е могъл да диша, което е предизвикало сериозно безпокойство у лекарите. Поради, което късно вечерта в събота се е наложило да бъде интубиран.

Тази вечер от Митрополията съобщиха за тежкото състояние на Митрополита.

Днес, в неделя на Предпразненство на Рождество Христово, лекарският екип, който се грижи за здравето на Високопреосвещения Митрополит на Кастория г-н Серафим в 424-та Военна болница в Солун, предпочете болният да бъде настанен в интензивното отделение за по-строг мониторинг. Скромният и кротък Йерарх има нужда от молитвите на цялото духовенство от всички свещенически степени, на монашеските братства и на благочестивия наш народ.

По-специално се умолява народът на Кастория, който е духовно свързан с него да отправи своите молитви и просби към Добрия Пастир за неговото бързо оздравяване. С топлосърдечен призив“, се казва в съобщението на Митрополията според информацията на fonikastorias.gr.

Припомняме, че Митрополит Серафим беше приет в 424-та Военна болница с коронавирус на 08 декември 2020 г. късно вечерта. Тогава състоянието му беше отлично, според информацията на Свещената Митрополия.

Източник: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal