Митрополитът на Драма Павел: Реших всички Литургии за Рождество Христово, Нова година и Богоявление да бъдат отслужени без присъствието на вярващи заради сериозната пандемична обстановка в нашия район

In other languages: GR

„Не искам Църквата да бъде дори и минимална причина за разпространението на коронавирус“ – заяви Митрополитът на Драма г-н Павел.


Автор: Йордан Георгиев

Богослуженията за Рождество Христово, Нова година и Богоявление в Храмовете на Свещената Митрополия на Драма ще се отслужват без присъствието на вярващи, предава ΑΠΕ-ΜΠΕ.

В последното Общо министерско решение 5509/15-12-2020, публикувано в Правителствения вестник на гръцката държава, се съобщи, че броят на съучастващите по време на богослуженията за празниците в Митрополитските Храмове може да бъде до 50 души (клирици и вярващи), а за останалите Храмове – до 25 души, като за всеки вярващ са определени 15 кв. м. площ при стриктното спазване на всички останали мерки.

Въпреки това, поради завивишения риск на опасност от заразяване с коронавирус в района на Драма, но и поради това, че Митрополитът иска Църквата да помогне за предотвратяването на разпространението на коронавируса (поне в контекста на религиозното поклонение), Митрополитът на Драма г-н Павел е решил богослуженията за Рождество Христово, Нова година и Богоявление, в Храмовете на Свещената Митрополия на Драма да се отслужват без присъствието на вярващи. Богослуженията ще се отслужват само в присъствието на клирици и псалти.

Не искам Църквата да бъде дори и минимална причина за разпространението на коронавирус.“ – заяви Митрополитът.

Същевременно се съобщава, че Храмовете ще бъдат отворени от осем часа сутринта през всички празнични дни, обаче само за индивидуална молитва.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal