Митрополитът на Галия Емануил: Сияйте като Витлеемската звезда и водете хората към знание за Въплътения Господ

In other languages: GR

Автор: Александър Иванов

Високопреосвещеният Митрополит на Галия г-н Емануил отправи рождественско послание чрез държавната телевизия и радио на Франция.

Изпращам ви послание на радост и надежда по повод славния празник Рождество на нашия Господ и Спасител Иисус Христос. Към края на 2020 година се намираме в период, в който актовете на насилие и ужасяващата коронавирусна пандемия направиха живота ни особено труден. Но ние сме преди празника на Рождество и изпълнени с ентусиазъм ще посрещнем Въплъщението Иисусово. В тази Свята Нощ Господ ще ни се разкрие по свръхестествен начин. Хората винаги са си представяли Бог като величествен, мощен и победоносен. Но Бог се появи в яслите във Витлеем по такъв начин, че хората трудно Го разбраха, защото никога не са си Го представяли смирен, беден и преследван.“ – каза Митрополит Емануил.

Митрополитът на Галия ни призова да сияем като Витлеемската звезда, водейки хората около нас към знание за Въплътения Господ.

Наш дълг е да бъдем Негови свидетели пред цялото човечество.

Нека Господ ни даде смелост във вярата, крепкост в молитвите ни за нашите ближни и нека никога не забравяме, че Христос дойде, за да ни дари надежда и нов живот“ – заключи Митрополитът на Галия в посланието си за Рождество Христово.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Γαλλίας | Métropole Grecque Orthodoxe de France

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal