Месаорийският Епископ Григорий е положителен за коронавирус. Масово тестване за COVID-19 в Свещената Архиепископия на Кипър

In other languages: GR

Автор: Йордан Георгиев

В събота на 19 декември 2020 Месаорийският Епископ Григорий е дигностициран с коронавирус след направен PCR тест. Тази информация беше обявена публично в късния следобед на днешния ден.

Започнаха масово тестване на духовници и вярващи в Свещената Архиепископия на Кипър, след положителния резултат за Covid-19 на Месаорийския Епископ г-н Григорий и на един от близките сътрудници на Архиепископа на Кипър г-н г-н Хрисостом II.

Според информацията на kathimerini.com.cy, на 19 декември в събота Месаорийският Епископ г-н Григорий доброволно се е подложил на тест за коронавирус, чийто резултат се е оказал положителен. Йерархът след като е разбрал за резултата превантивно се е самоизолирал, а днес сутринта отново по превантивни причини всички служители в Архиепископията – клирици и вярващи са си направили тестове, които са с отрицателен резултат.

Тестът на Архиепископа на Кипър Хрисостом II също е с отрицателен резултат.

Към този момент здравословното състояние на Месаорийския Епископ Григорий остава добро и продължава да се намира под 14-дневна карантина в Архиепископията (Архиепископски дом), където живее. След края на карантината Йерархът отново ще си направи тест за коронавирус.

Припомняме, че и Митрополитът на Тримитунт Варнава след направено изследване за коронавирус също се оказа положителен. Той е настанен в Главната болница на Никозия. Към момента здравословното му състояние е добро.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal