Ловчанският Митрополит Гавриил: Награда и поздравления за милосърдния Николай Борисов от Ловеч

На 4 декември 2020 г. Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил награди с икона на св. Николай Мирликийски Чудотворец и с парична сума седмокласникът Николай Борисов. Наградата бе връчена във връзка с доблестната постъпка на ученика от Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч. Припомняме, че на 12 ноември около 15.50 часа Николай се притекъл на помощ на паднал възрастен мъж на ул. „Христо Ботев“ в Ловеч. Момчето е извикало Бърза помощ и е стояло до пристигането и заминаването на линейката, оказало е помощ с каквото може.

Лекарят, който е пристигнал, е отбелязал, че ако не е била бързата и адекватна постъпка от Николай, възрастният мъж вероятно нямаше да оцелее.

Владиката благодари на бащата, който придружаваше Николай, за това, че са отгледали такива благородни черти в характера на своя син, което е доказателство, че той е възпитаван не само с думи, но и с личен пример на родителите. Митрополит Гавриил честити наближаващият имен ден на Николай и му пожела да взема пример от своя небесен покровител Св. Николай и да търси неговата молитвена помощ и застъпничество.

Източник: Свещена Митрополия на Ловеч

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal