Лимасолският Митрополит Атанасий: Предстоятелят на нашата Църква е решил да скандализира изстрадалия Божий народ

In other languages: GR

Автор: Александър Иванов

Преосвещеният Митрополит на Лимасол г-н Атанасий характеризира като „фалшиви„обвиненията“ на Блаженейшия Кипърски Архиепископ г-н г-н Хрисостом II, които той направи в интервюто си за Εφημερίδα Πολίτης.

Митрополит Атанасий изрази съжалението си от това, че Предстоятелят на Кипърската Църква „избра точно тези дни на страдание и същевременно святи дни на празници, за да скандализира хората и да унищожи благоговейния рождественски дух“.

Предстоятелят … каза толкова много и лоши думи срещу мен и други мои святи събратя и Епископи. Честно казано, мен не ме притеснява опитът на Архиепископа да ме унижи. От една страна аз съм свикнал с това негово отношение към мен още от младините ми, но Архиепископът ме нарани, защото всичко, което казва той, е лъжа и клевета. И най-вече ме наранява това, че Архиепископът публикува лъжите и клеветитете си винаги в святи дни, сякаш възнамерява да скандализира хората и да унищожи благоговейния рождественски дух по време на святите празници, които са дни на любов, на мир и на прошка.“ – казва още Атанасий.

Задължен съм, поради моята позиция и поради отговорността ми към истината и съвестта ми, да отричам смело всичко, казано от Архиепископа, и да заявя, че дълбоко съжалявам за това разделение и за позицията на Архиепископа.

Очевидно е, че усилията на Архиепископа са насочени към добре познаното „разделяй и владей“. Този, който има акъл, ще разбере за какво става въпрос.“ – заключава Преосвещеният Митрополит на Лимасол г-н Атанасий в отговора си към интервюто, дадено от Кипърския Архиепископ Хрисостом.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal