Киевският Митрополит Епифаний се срещна с бъдещите защитници на Украйна и ги зарадва като техен духовен Архипастир | СНИМКИ

In other languages: UKR

Автор: Александър Иванов

Предстоятелят на Православната Църква на Украйна Киевският Митрополит г-н г-н Епифаний се срещна с курсанти от Киевския военен лицей „Иван Богун“ във Видубицкия Монастир в Киев. Това съобщава пресслужбата на ПЦУ.

Младежите разказаха на Митрополит Епифаний за процеса на образованието им, споделиха му собствените си мечти, а също така се насладиха и на омилията на Архиерея за живота на Свети Николай Чудотворец.

Трябва да бъдем като Свети Николай и да правим добро на ближните си, да им помагаме, да проявяваме любов. Сред вас има такива, на които родителите им са дали живота си за Родината ни. Те са истински нови герои, с които се гордеем и които са пример за нас. Не сме забравили тяхната жертва и винаги се молим за тях.“ – каза накратко Негово Блаженство.

В края на срещата Предстоятелят на Православната Църква на Украйна връчи подаръци на бъдещите защитници на Украйна от руския враг и окупатор, и от другите врагове, и поздрави учениците за празника на Свети Николай Чудотворец.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal