Киевският Митрополит Епифаний: Позицията на папата, че Бог обича хомосексуалистите, е неприемлива за Църквата | VIDEO

Автор: Александър Иванов

Предстоятелят на Православната Църква на Украйна Негово Блаженство Митрополитът на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний заяви в интервю за Радіо Свобода, че позицията на папата, че Бог обича хомосексуалистите, е неприемлива за Църквата.

На въпроса:

Неотдавна папа Франциск говори в подкрепа на хомосексуалните хора, като по-конкретно подчерта, че те са сътворени от Бога и Бог ги обича. Също така бе казал, че хомосексуалността не може да бъде причина за изгнание или омраза. Може ли Православната Църква на Украйна да изрази такава позиция?“,

Киевският Митрополит Епифаний отговори:

Папата изрази такава частна позиция. Доколкото знам, дори Римокатолическата църква заяви, че това е лично мнение на самия Папа Франциск. Ние многократно сме казвали, че Православната Църква на Украйна не може да приеме такива неща. Подобно на Православната Църква като цяло, ние не дискриминираме никого, не преследваме никого, но призоваваме всички да се покаят за греховете си. Следователно тази позиция е неприемлива за Църквата като цяло.

От думите на Митрополит Епифаний, ако ги възприемаме буквално, става ясно, че Бог не обича хомосексуалистите. А дали Бог ги „мрази“ – по-добре да се допитаме до Светото Писание.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal