Киевският Митрополит Епифаний поздрави всички, които празнуват Рождество Христово по новоюлианския календар на 25 декември

In other languages: UKR

Автор: Александър Иванов

Негово Блаженство Митрополитът на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний поздрави всички, които празнуват Рождество Христово 2020 по новоюлианския календар на 25 декември. Това съобщава Радіо Свобода.

Приветствам сърдечно нашите братя и сестри в Христа от другите поместни Православни Църкви, Екзархията на Вселенския Патриарх в Украйна, християните от латинския обред и всички, които днес празнуват радостното събитие за цялото човечество – Рождество на нашия Спасител! На този ден заедно с вас усещаме щастието, единството в Любовта и Добрината, което е за нас Всемилостивият Господ.“ – написа на страницата си във Facebook Негово Блаженство като пожела здраве и благословен успех на всички.

Рождество Христово ни обединява в мир и хармония. Молим Твореца да излекува раните ни и да ни дари духовно вдъхновение. Честито Рождество Христово!“ – написа още Предстоятелят на Православната Църква на Украйна Митрополит Епифаний.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal