Киевският Митрополит Епифаний: Архипастирско посещение и срещи в Чернихив

Автор: Александър Иванов

На 07 декември 2020 Негово Блаженство Митрополитът на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний се срещна с ръководителя на Чернихивската областна държавна администрация г-жа Анна Коваленко по време на своето архипастирско посещение в Чернихив. Това съобщава пресслужбата на Киевска Митрополия.

На срещата присъстваха и Чернихивският Архиепископ Евстратий, както и екзархът на Вселенската Патриаршия в Киев Комански Епископ Михаил.

Ръководителят на областната администрация приветства Негово Блаженство. Страните обсъдиха настоящата религиозна и междурелигиозна обстановка в региона, предизвикателства, пред които са изправени Църквата и обществото като цяло.

Предстоятелят на Православната Църква на Украйна пожела успех в работата на г-жа Анна Коваленко, както и Божие благословение.

В същия ден Митрополит Епифаний се срещна и с преизбрания за втори мандат кмет на Чернихив г-н Владислав Атрошенко. Г-н кметът поздрави Негово Блаженство и водените от него Архиереи, а след обсъдените въпроси от общ интерес, Киевският Митрополит Епифаний благослови г-н Атрошенко и му пожела благословен успех, здраве, сили и мъдрост в управлението на града.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal