Изгориха изображение на Вселенския Патриарх в Киев. Никакво осъждане на долния акт от страна на Русия и нейните църковни представителства | VIDEO

In other languages: GR

Коментар: Панайотис Андриополус

Превод: Йордан Георгиев

Репортажът на Елена Юферева в сайта „Съюз на православните журналисти (руски антицърковен пропаганден сайт – Бел. прев.), гласи следното:

В центъра на Киев, по време на протестна акция, неизвестни държаха протестни плакати срещу Патриарх Вартоломей и изгориха неговия образ.

На 11 декември по време на протест срещу действията на Константинополската Патриаршия неизвестни лица изгориха образ на Патриарх Вартоломей на площад София в Киев , съобщава newsone.ua.

По време на акцията на 11 декември участниците държаха плакати със следните думи: „Куфар, спирка, Фенер“, „Вартоломей ересиархът“, „ Вартоломей е слуга на Помпей“ и други. Протестът, както и последния път, събра няколко десетки души.

Това е третата акция срещу действията на Патриарх Вартоломей, първата се проведе в четвъртък на 26 ноември, втората на 4 декември. Организаторът на акцията остава неизвестен. Митрополията на УПЦ декларира, че УПЦ (Руска Църква в Украйна – Бел. прев.) няма връзка с това“.

Църквата на Онуфрий заявява, че „няма връзка с това“, но НЕ осъжда тези действия. Разбира се и Московската Патриаршия не осъди това долно събитие.

Всички онези, които категорично и недвусмислено не осъждат такива действия с официални комюникета са отговорни пред настоящето и бъдещето.

Понеже лозунгите на протестиращите срещу Вселенската Патриаршия са точно същите като тези на рускоговорещите вярващи и на русофилите.

Източник: Φως Φαναρίου

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal