Начало » Новини » България » Игуменът на Рилския Монастир Епископ Евлогий прие премиера Борисов: Започва изграждането на пречиствателна станция в Рилския Монастир | VIDEO & СНИМКИ

Игуменът на Рилския Монастир Епископ Евлогий прие премиера Борисов: Започва изграждането на пречиствателна станция в Рилския Монастир | VIDEO & СНИМКИ

Започва изграждането на локално пречиствателно съоръжение за нуждите на Рилския Монастир, след като кметът на община Рила вчера оттегли жалбата си срещу проекта.

Това стана ясно по време на срещата на премиера Бойко Борисов с Епископ Евлогий, в която участва и кметът на община Рила Георги Кабзималски.

За изграждане на пречиствателното съоръжение за Рилската Свещена Обител на 17 юни т. г. Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2020 г. в размер на 1,62 млн. лв. Средствата бяха осигурени по молба на управата на Монастира след посещение на Борисов дни по-рано, съобщиха от правителствената пресслужба.

Благодаря, че вчера оттеглихте жалбата си за заустването и така пречиствателната станция ще заработи. Всичко, за което говорихме при последната ни среща, е свършено“ – посочи министър-председателят пред кмета на Рила и Епископ Евлогий.

Епископ Евлогий каза, че щом времето позволи и температурите станат по-високи, ще продължи извършването на строителната реконструкция и художествената реставрация на Рилския Монастир. За целта през юни Правителството осигури 600 000 лева.

Борисов благодари на Българската Патриаршия за подкрепата ѝ във връзка с ваксинационната кампания срещу COVID-19 у нас. „Това е единственото спасение и се надявам, че все повече българи ще се ваксинират“ – изтъкна Борисов.

Източник: OFFNews

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal