За първи път в историята вярващите няма да бъдат допуснати до рождественските богослужения във Витлеем

In other languages: GR

Автор: Александър Иванов

Рождественската Божествена Литургия във Витлеем, на която по традиция присъстват много поклонници от цял свят, тази година за първи път в историята ще се проведе без съучастието на вярващи поради наложените ограничения, причинени от коронавирусната пандемия. Това съобщава Πενταπόσταγμα.gr.

Всяка година в полунощ на 25 декември стотици палестинци и чуждестранни поклонници пристигат в римокатолическия храм на Света Екатерина, разположен близо до православната базилика Рождество Христово, близо до мястото, където според Преданието е роден Иисус Христос. А през нощта на 06 срещу 07 януари в базиликата Рождество Христово се отслужва рождественска Божествена Литургия.

Поради пандемията и за глобална сигурност, полунощното богослужение ще се извършва само в присъствието на духовниците и ще се излъчва по Palestine TV, за да гледа целият свят“ – каза палестинският президент Махмуд Абас по време на среща с религиозни лидери в град Ралама.

Министерството на здравето в Палестина официално съобщава за над 78 000 случая на заразени с коронавирус, както и за почти 740 случая на смърт от коронавирус.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal