Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Сърбия » Заупокойна Божествена Литургия и Четиридесетдневна Панихида за блаженопочившия Сръбски Патриарх Ириней | СНИМКИ

Заупокойна Божествена Литургия и Четиридесетдневна Панихида за блаженопочившия Сръбски Патриарх Ириней | СНИМКИ

In other languages: SRB

Автор: Александър Иванов

На 29 декември 2020 в Катедралния Храм на Свети Сава Сръбски в Белград бяха отслужени Заупокойна Божествена Литургия и Четиридесетдневна Панихида за упокоението на душата на блаженопочившия Сръбски Патриарх Ириней, който почина от коронавирус COVID-19. Това съобщава пресслужбата на Сръбската Патриаршия.

Молитвените последования бяха отслужени от Дабро-Босненския Митрополит г-н Серафим, който в момента е наместник на овдовелия Патриаршески престол в Сърбия. С него съслужиха и други духовници от Сръбската Патриаршия.

Освен роднините и най-близките сътрудници на Патриарх Ириней, на молитвите присъстваха и президентът на Сърбия Александър Вучич, министърът на външните работи на Сърбия Никола Селакович, министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин, директори на държавни агенции, също ректори, преподаватели и студенти от различни религиозни учебни заведения, служители от всички отдели на Сръбската Патриаршия, както и различни дипломатически лица.

Припомняме, че Свещеният Архиерейски Синод на Сръбската Патриаршия на заседанието си на 24 декември 2020 взе решение за свикване на Свещен Архиерейски Събор за избор на нов Предстоятел на Сръбската Патриаршия, който ще се проведе на 18 февруари 2021.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal