„Заразеният с коронавирус Архиепископ Яков не е имал контакт с Грузинския Патриарх“, заяви говорителят на Патриаршията протойерей Андрия Джагмаидзе

In other languages: GEO

Автор: Йордан Георгиев

Имал ли е някакъв контакт с Грузинския Патриарх заразеният с коронавирус Бодбийски Архиепископ Яков?

Този въпрос си задаваха повече медии в Грузия.

Днес по-рано през деня стана известно, че Бодбийският Архиепископ г-н Яков (Якобашвили) е заразен с коронавирус и хоспитализиран в Първа университетска болница в Тбилиси.

Според информацията от Грузинската Патриарх, Архиепсикоп Яков не е имал контакт с Грузинския Патриарх.

От Prime Time са се свързали с началника на отдела за връзки с обществеността на Грузинската Патриаршия протойерей Андрия Джагмаидзе, който заяви, че :

Архиепископ Яков не е имал контакт с Патриарха и не е присъствал на срещата на 25 декември 2020 по случй 43-годишнина от интронизацията на Негово Блаженство“, заяви отец Андрия.

Вихме искали да ви припомним, че вчера на 25 декември 2020, Католикос-Патриархът на Грузия г-н г-н Илия II навърши 43-години от интронизацията му на Патриаршеската катедра. На този ден, той беше посетен от редица Митрополити, Архиепископи и Епископи от Грузинската Църква. Според думите на говорителя на Патриаршията, Архиепискон Яков не е просъствал на тази годишнина.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal