Начало » Други изповедания и религии » Инославни изповедания » Римокатолическа Църква » Заради болезнен ишиас Папа Франциск няма да служи за края на 2020 и за началото на 2021 година

Заради болезнен ишиас Папа Франциск няма да служи за края на 2020 и за началото на 2021 година

Директорът на Ватиканския пресцентър, Матео Бруни, информира, че заради „болезнен ишиас“, папа Франциск няма да може да предстоятелства предстоящите богослужения за края на 2020 г. и началото на 2021 г.

„Заради болезнен ишиас, богослуженията тази вечер и утре сутринта на олтара на Свети Петровия престол във Ватиканската базилика, няма да бъдат предстоятелствани от Светия отец папа Франциск“. Това посочва ватиканския говорител Матео Бруни. „Вечерната молитва и Te Deum за края на годината, тази вечер от 17 ч., ще бъдат предстоятелствани от кардинал Джовани Батиста Ре, декан на Кардиналската колегия, докато литургията за 1 януари 2021 г. празник на Дева Мария Богородица и Световен Ден на мира, ще бъде предстоятелствана от кардинал Пиетро Паролин, ватикански държавен секретар“. Въпреки това – посочва Бруни – „папа Франциск ще оглави обедната молитва „Ангел Господен“ от библиотеката в Апостолическия дворец, както е предвидено“.

Източник: Vatican NEWS

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal